Video’s

Naast onze eigen selecties, werden wij enthousiast over video’s bij Rivendell Village, www.rivendellvillage.org. Met toestemming van Glenn Callens delen wij hier dan ook video’s en omschrijvingen van Rivendell Village.

Ecodorp: Dancing Rabbit Ecovillage: Ecodorp in Missouri, USA
La Ferme De Vevy Wéron; kleinschalige leefgemeenschap in Wépion nabij Namur

Huisvesting:
Earthship Part 1
Angel’s Nest
Earthship Biotecture
Leembouw Tease
Hemp Building Materials

Bewustwording:
What Dreams may Come 
Alles is NU met Robin Williams. Gevolg geven aan je innerlijk verlangen, non-compromises.
Een gelukkig gezin wordt door dodelijke ongelukken uit elkaar gerukt. Moeder blijft achter maar beslist zich te voegen bij haar gezin aan ‘de andere kant’. Ieder komt terecht in zijn/haar eigen afstemming. Vader, door onbeschrijfelijk verdriet gedreven, reist alle sferen door om zijn gezin te herenigen. Zoals blijkt een welhaast onmogelijke opgave gezien ieders eigen meegenomen overtuigingen. Toch wordt hij beloond!

Ecologie en Energie: The Story of Stuff  

Permacultuur: Sepp Holzer

Voeding: Super Foods
quinoa, goji bes, acai bes, tarwegras, spirulina, hennep, agave en stevia  

Bewustwording: Wisdom flashes Magenta Pixie:
Prachtige clips met doorgevingen, uitgediepte kennis, thema-gewijs vooral ook voor jongeren om op snelle manier bewustzijnsverandering te bewerkstelligen.
Star seeded souls (0.342) over zielen van andere planeetstelsels

Wetenschap: How it feels to have a stroke 
(20:11) – Jill Taylor, een hersen wetenschapper, verhaalt over haar bewuste ervaring van een beroerte. Over verschillen tussen linker- en rechter hersenhelft en de manier waarop het brein ons verbindt met de wereld.
 
Tour through Reality
(5:49) – Zo boven, zo beneden; zo binnen, zo buiten. Schitterende reis door het innerlijk en uiterlijk universum. Realiteit is een bewust fractaal hologram.

Peter Russell:  prachtige spiritueel/wetenschappelijke audio- en video-streams


Spiritualiteit: Elders speak 
De Amerikaanse Indianen (en veel natuurvolkeren) kennen en leven de Universele Waarheid

The Template
Alles is Bewustzijn/Liefde. Zichtbaar in dimensies als Licht. Via meditatie, een natuurlijke levenstijl, meesterschap over de mentale en emotionele lichamen en Heilige Geometrie kunnen wij zelf een Lichtlichaam weven (Merkabah) waarmee wij deze matrix en alle andere (ruimte/tijd) begrenzingen kunnen ontstijgen.  

The Wave of Love
Awakening of your full soul potential

Anastasia’s droom (10:30) – Powerpoint met enkele levende beelden van Anastasia en een schitterende mantra van Snatam Kaur. 

Lord of the Ring, Every man a King 
Een geliefd fragment uit de krachtigste mythe van de moderne tijd: ‘Lord Of The Rings’. Een episch verhaal over de (huidige) strijd tussen licht en duister, tussen goed en kwaad, tussen ego en Zelf; een krachtmeting die zich momenteel niet enkel afspeelt in iedere mensenziel maar ook op het wereldtoneel zijn afspiegeling vindt in de strijd tussen volkeren, rassen en religies. Een sprookje over de eindtijd van een era (waar we midden in zitten) en de misleiding der zielen door Sauron en zijn alziend big brother oog (een verwijzing naar onze controle- en politiestaat). Sauron probeert net als de machtselite van nu onze Goddelijke kracht weg te nemen en ons Ik te ketenen. In het boek gebruikt Sauron (de antichrist) tovenarij, angst en geweld om zijn doel te bereiken. De huidige wereldmachten gebruiken angst, misleiding (tv, media), degeneratie (voeding, medicijnen, chemtrails), verdoving (drugs, alcohol), technologie (Haarp, inplantchips) en manipulatie (politiek, religie) om hun slavenplaneet te vestigen. De ringdragers Frodo, Sam en Gollem vertegenwoordigen de drievoudige Mens (geest, ziel en lichaam) die dank zij Gandalf (het geloof) de pelgrimstocht naar vrijheid en naar huis volbrengen. Wanneer de ring (de begeerte van het ego naar macht) vernietigd wordt, kan de zuivere wil (Aragorn) van het Goddelijke zegevieren en dan bloeit de witte boom (ruggegraat) terug in Gondor. Dan slingert de ontwakende kundalini kracht zich omhoog van stuit naar kruin en vindt het mystieke huwelijk plaats (Arwen en Aragorn) in de hypofyse. Het lichtlichaam (Merkaba) wordt geactiveerd en de Mens bereikt het volgende evolutiestadium: Homo Spiritus, een Kind van het Universum.
 
Kunst, dans, muziek, mythologie en sprookjes leveren krachtige sleutels voor bewustwording en heling. Uit de extremen goed/kwaad uitgedrukt door alle bekende en onbekende figuren komt het goede er als overwinnaar uit. De ziel herkent haar afgelegde evolutieweg en herenigt al haar verloren gewaande delen door uit het geWeten. Met de zuivere geest en de hulp uit de lichtsferen wordt de Bedoelde bestemming bereikt: het happy end.

Educatie jongeren, kinderen: Sudbury school ‘De Vlinder’ België Deel 2  Deel 3 
 
Op school wordt je dom
John Paul Gatto resoluut voor nieuwe vormen van onderwijs die, in plaats van menselijke machines te maken, de kinderen al vroeg verantwoordelijkheid geeft en hen stimuleert om hun krachtige fantasie te gebruiken. 

Harry Potter doorbraakmakend alles op het gebied van holistische werkelijkheid en de kracht van de geest. Zoals de mensheid hierin bewust wordt zit Harry op de 
school van Magic (Levenskunst) en reist door de tijd en alle extremeniteiten wat hierin werd gecreëerd. Beproevingen waarbij de immer overwinnende kracht 
van liefde de ware autenticiteit als onschendbare Creator bekrachtigt.

De Disney-vertolkingen spelen ook een belangrijke rol b.v.  
Beauty and the Beast:
Transformatie. Het monsterlijke uiterlijk dat een uiterst nobele kern verbergt die door verworven onderscheid en waarachtige liefde zich weer laat openbaren. Niet met de ogen maar met het hart kan je het zuivere waarnemen.

 Bonus: Een prachtige clip van Michael Jackson
Earth Song. Michael’s schreeuw om verandering resoneert wereldwijd en brengt een kosmisch-planetair wonder tot stand… het wonder dat we met z’n allen kunnen waarmaken.

Spontaan ontstaan mooie dingen:dans en muziek

Dé rage vanuit Amerika: geen sportschool- club of vereniging maar vrije dans vanuit je eigen oerkracht voor absolute lichamelijke en geestelijke boost: